Meniu sanatate

Cum ne exfoliem pielea corect, cu ingrediente naturale?

de Flu.ro,


Iata ca vara a venit, iar pielea dumneavoastra este din ce in ce mai mult expusa privirilor! In acest anotimp acordam cu precadere o atentie speciala frumusetii pielii, de aceea exfolierea sau indepartarea celulelor moarte ale pielii trebuie efectuata cu regularitate. Iata in continuare cateva sfaturi practice pentru o exfoliere corecta a pielii, precum si cateva retete la indemana pentru a va realiza acasa propriul exfoliant 100% natural.




Exfolierea da rezultate mai bune daca este efectuata cu regularitate. O exfoliere delicata a pielii poate fi efectuata de 3-4 ori pe saptamana. Nu apelati la exfoliere daca pielea este iritata, inflamata sau crapata.

Exfolierea pielii nu este doar apanajul femeilor! Atat femeile, cat si barbatii se pot bucura de beneficiile indepartarii celulelor moarte ale pielii, printre care si aparitia punctelor albe si negre sau aspectul uscat si deteriorat al pielii.

Atunci cand va exfoliati pielea de pe fata, evitati zona ochilor, indiferent de exfoliantul pe care il folositi.

Este indicat ca exfolierea sa fie realizata seara, nu dimineata. Astfel pielea va arata stralucitoare si sanatoasa a doua zi.

Inainte de a intra la dus, masati usor pielea, folosind fie un burete loofah, fie manusi speciale pentru exfoliere. Incepeti masajul de la talpi si continuati in susul corpului.

Atunci cand faceti baie sau dus, aveti grija ca apa sa ajunga pe toate zonele corpului. Inmuiati-le bine, apoi continuati masajul, aplicand pe burete sau pe manusa o crema exfolianta: aceasta poate fi cumparata din comert sau realizata de dumneavoastra potrivit uneia dintre retetele de mai jos. Insistati pe zonele predispuse acumularii de celule epiteliale moarte, precum genunchii si coatele.

Atunci cand masati pielea, folositi intodeauna miscari delicate - nu vrem sa facem mai mult rau decat bine, ranind epiderma!, si circulare - pentru a acoperi cat mai bine suprafata corpului si a nu va produce iritatii.


Talpilor trebuie sa le acordati o atentie speciala! Pentru ca sunt extrem de solicitate, talpile sunt predispuse uscaciunii si rigidizarii. Pentru aceste zone, folositi fie piatra ponce, fie un burete foarte rigid. Masati-le si pe acestea circular, aplicand in prealabil o creama exfolianta.

Dupa exfoliere, aplicati pe corp o lotiune continand alfahidroxiacizi sau betahidroxiacizi. Acestia vor prelungi procesul de exfoliere si dupa dus, avand proprietati abrazive si de eliminare a celulelor moarte.

De asemenea, asigurati-va ca va hidratati pielea corespunzator, folosind o lotiune de corp hidratanta de cel putin o data pe zi. Exfolierea regulata poate provoca uscaciunea pielii, de aceea hidratarea este esentiala pentru un aspect stralucitor al pielii si sanatatea acesteia.

Exfolierea se realizeaza intotdeauna inaintea curatarii propriu-zise a corpului. Prin urmare, nu folositi sapun pentru exfoliere - efectele nu vor fi cele dorite, ci o lotiune cu proprietati abrazive. Dupa ce ati masat intregul corp, clatiti cu apa din abundenta lotiunea abraziva de pe corp, apoi continuati sa va spalati corpul cu produsele pe care le folositi de obicei pentru baie sau dus.

...continuare in pagina 2

Pagina
1 2


Flu.ro
share on facebook
Iti place Flu? Arata asta cu un like mai jos:

rating
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
comentarii (0)
Posteaza si tu un comentariu la "Cum ne exfoliem pielea corect, cu ingrediente naturale?"
Nume *
Mail (nu va fi publicat)*
Website
Comentariu
Introduceti codul din poza alaturata pentru verificare
posteaza comentariu